Om

Detta är bloggen om en latinist och en antikvetare som tillsammans beslutar sig för återvända. Till något som kanske är hemma, eller kanske bara en kurs i grekiska. Ett slags homerisk hemkomst, eller bara ankomst till en liten lektionssal på plan 6 där allt är både välkänt och okänt. Sidan börjar vid alfa och möjligen, fast inte säkert, far den till sist med oss hela vägen till Odysseus’ Ithaka. Anna och Ida gör något de länge tänkt, och alltid pratat om, men aldrig hunnit, och de hinner inte nu heller, men så kan man inte tänka, för då hinner man dö innan man hunnit läsa Homeros på grekiska.

Så vi två (dualis) börjar nu: med att fortsätta. Med gamla dammiga, arkaiska och halvt bortglömda kunskaper i grekiska anmäler vi oss till B-kursen och kursmomentet Homeros, vårterminen 2018. Hur det kommer att gå har vi ingen aning om. Men i den här bloggen kommer vi att berätta om det.

Vi heter Anna Blennow och Ida Östenberg. Anna är docent i latin vid Göteborgs universitet, kulturskribent och poet. Ida är docent i Antikens kultur och samhällsliv vid Göteborgs universitet, också kulturskribent fast inte lika mycket poet (tror hon själv).

%d bloggare gillar detta: